Bescherm je telefoon met deze 3 handige tips

Na een lange tijd te hebben thuisgewerkt is het zo ver. Het is volop zomer en we mogen op vakantie. In deze blog geven we drie praktische reistips zodat je zorgeloos met je mobiele telefoon kunt genieten in het buitenland.

Tip 1: sla je vakantiefoto’s en bestanden op in de cloud

Mooie foto’s van lokale gerechten, video’s van de zonsondergang aan het strand in Antalya… We maken constant nieuwe herinneringen en die leggen we vast met de camera op onze smartphone. En wat is nu een vakantie zonder dit te delen met onze vrienden en familie? We wisselen talloze bestanden uit met elkaar, en onze telefoons raken er snel vol van. En heb je er wel eens bij stilgestaan dat je je bestanden kwijt bent als je telefoon wordt gestolen? En wat nu als je jouw mobieltje in het zwembad laat vallen?

Gelukkig kun je jouw bestanden voordelig en veilig in de cloud opslaan. Zo kun je waar en wanneer je maar wilt weer bij je mediabestanden. Ook als je je telefoon niet meer hebt. Voor een euro per maand heb je bijvoorbeeld 50 GB opslag met Apple iCloud Drive. Maar je kunt er ook voor kiezen je media op Google One op te slaan (dit was voorheen bekend als Google Drive). Je krijgt 15 GB gratis opslag, dus je kunt in principe al veel bestanden gratis en veilig opslaan. Lees hier hoe je dat doet.

Tip 2: beperk valschade

Bescherm je toestel tegen krassen en val- en stootschade. Je wilt immers niet dat er een barst in het scherm komt van je gloednieuwe iPhone 12 Max. Hou wel de temperatuur van je telefoon goed in de gaten. Sommige siliconen hoesjes houden alle hitte vast en dat kan je batterijprestaties enorm verslechteren. Ga je al snel op reis? Wij helpen je op weg met de beste telefoonhoesjes.

Tip 3: hou je telefoon koel

De batterij is het hart van je telefoon en daar moet je goed voor zorgen. Dat kun je allereerst doen door je telefoon koel te houden. Vermijd bijvoorbeeld contact met een hete ondergrond of directe blootstelling aan de zon. Zo komen we vaak hoesjes tegen die uit een dikke siliconenlaag bestaan. Een sliconen telefoonhoesje zorgt ervoor dat je telefoon de hitte minder goed kwijt kan en daardoor van binnen heel warm of heet wordt. In sommige gevallen merk je dit niet omdat het hoesje zo goed isoleert dat je smartphone gewoon koel aanvoelt.

  • Gebruik een telefoonhoesje dat niet te dik is.
  • Gebruik een passende oplader en kabel.
  • Vermijd onnodige blootstelling aan de zon en andere hittebronnen.

Als bijvoorbeeld je originele oplader stuk is, is het van belang dat je een nieuwe oplader koopt met de passende wattage. Als je hiervan afwijkt zul je misschien merken dat je batterij snel oververhit raakt en langzaam oplaadt. Je kunt dit voorkomen door EU-gecertificeerde electronica te kopen en goedkope aftermarket opladers te vermijden.

Is jouw telefoonlader of kabel kapot? Onze IT-specialisten helpen je graag weer op weg.

×

Powered by WhatsApp Chat

×