Hoe de nieuwe Windows 11 je productiviteit kan verhogen

Het is bijna zover: Windows 11 verandert de manier waarop jij thuiswerkt. 

Een paar maanden geleden verkondigde Microsoft de lancering van hun nieuwe besturingssysteem Windows 11. Het is inmiddels namelijk alweer zes jaar geleden dat de Amerikaanse techgigant Windows 10 lanceerde. En misschien herinner je je zelfs nog het moment dat de wereld op zijn kop stond toen we moesten overstappen van Windows XP naar Windows Vista.

Er staat ons dus een verandering te wachten, en laten we nu wel wezen: over het algemeen is veranderen niet makkelijk. Hoe verliep de overgang naar Windows 10 bij jou thuis en op werk? Ging dat soepel en snel, of werkte je juist heel lang door met de oude versie tot het écht niet meer kon?

Wij hebben het nieuws nauwlettend gevolgd en we zagen dat er op het internet ondertussen een hoop kabaal gemaakt over de nieuwe software. Daarom filteren wij het belangrijkste er voor je uit. Zo weet je in ieder geval waar je aan toe bent.

Wat is Windows 11 en is het beter dan Windows 10?

Windows 11 is een nieuw besturingssysteem, gebouwd door Microsoft. Windows is de motor van veel systemen, maar het meest bekende zijn de laptops en computers. Het meest bijzondere aan de nieuwe software vinden wij het feit dat het is gebouwd tijdens een pandemie—een tijd waarin mensen over de hele wereld opeens moesten thuiswerken en communicatie veelal online plaatsvond.

Dit betekent in feite dat je zult merken dat de nieuwe Windows is gebouwd vanuit het oogpunt dat jij je privé-leven en werk eenvoudiger kunt beheren. Denk daarbij aan een vloeiende gebruikerservaring in het ecosysteem dat Office 365 heet, intuïtieve overschakelingen bij multitasken, virtuele desktops en een uitgebreider schermbeheer waarmee je eenvoudig kunt schakelen tussen je favoriete Netflix-serie, die wekelijkse saaie Zoom-meeting en je mail.

Dus is Windows 11 beter dan Windows 10? Het is op dit moment lastig te zeggen, maar in ieder geval is het nieuwe besturingssysteem zo geoptimaliseerd dat het gebruik van onze apparaten sneller, efficiënter en intuïtiever wordt. Het systeem doet ons denken aan dat van MacBooks.

Hoeveel kost Windows 11?

Windows 11 kost €145 voor de Home-versie. Maar als je momenteel al met Windows 10 werkt kun je gratis upgraden naar Windows 11. Je computer moet wel over de juiste hardware beschikken om het nieuwe besturingsprogramma soepel te laten draaien. De specificaties zijn nog niet definitief gepubliceerd, dus we houden je op de hoogte wanneer Microsoft de hardwarevereisten bekend maakt. Hier vind je een voorlopig overzicht van de minimale hardwarevereisten.

Waarom moet ik upgraden naar Windows 11?

Het is de bedoeling dat iedereen overstapt op Windows 11, en dat betekent dat het oude besturingssysteem uiteindelijk niet meer wordt ondersteund. Wanneer je geen updates meer ontvangt is je pc vatbaarder voor virussen. Maar je merkt dan ook dat programma’s zoals Outlook en Adobe niet meer geüpdatet worden. Je werkt je dan als het ware klem in een verouderde en onveilige omgeving.

Wanneer en hoe moet ik upgraden naar Windows 11?

Iedereen is momenteel in de ban van Windows 11, maar het duurt nog even voordat we er werkelijk mee aan de slag kunnen. Gun jezelf wat ruimte en wacht niet met besluiten wanneer het te laat is.

Als (zelfstandige) ondernemer wordt het tijd dat je gaat denken aan hoe je in de toekomst denkt te werken. Zeker sinds de pandemie is een goed werkend systeem ondenkbaar uit zowel ons zaken- als privéleven.

Afhankelijk van jouw Windows licentie en pc of laptop (hardware vereisten) zijn er een aantal manieren om te upgraden.

  • Automatische (gratis) update vanuit Microsoft Windows.
  • Losse Windows licentie kopen.
  • Nieuwe laptop of pc kopen met Windows 11.

Windows 11 wordt naar verwachting tegen het eind van 2021 gelanceerd in nieuwe producten. In 2022 begint de gefaseerde uitrol voor licentiehouders van Windows 10. Niet iedereen kan dus op hetzelfde moment upgraden.

Volg ons voor meer updates en informatie. Heb je hulp nodig bij het maken van je keuze? Neem dan contact met ons op of maak een afspraak. Onze IT-specialisten geven dan vrijblijvend advies.

×

Powered by WhatsApp Chat

×